
[ad_1]
ویروس كرونا مانند موجی گسترده وجوه مختلف زندگی همه افراد جهان را تحتتأثیر قرار داده و تغییرات زیادی را در رفتارهای روزمره و عادتهای فردی و اجتماعی به وجود آورده است. این موضوع كسبوكارها را نیز بیبهره نگذاشته و كسبوكارهای كوچك و بزرگ هر یك به نوعی قربانی این موج همهگیری شدهاند. به طوری كه گفته میشود اقتصاد جهانی شاهد بیشترین ركود و افت و خیزهای روزانه در چند ماه گذشته بوده است.
از بین رفتن بسیاری از كسب و كارهای كوچك و افزایش بیسابقه موج بیكاری در بسیاری از كشورهای اروپایی و آمریكا و نگرانیهای شدید از ناامنی شغلی این روزها زندگی همه ما را تحتتأثیر قرار داده است. اما چیزی كه در این میان روشن است این است كه این همهگیری سبك زندگی همه ما را حتی اگر دیگر خبری از كووید 19 نیز نباشد تا سالها و دهههای آتی تحتتأثیر قرار خواهد داد.
1- ضرورت توسعه وبگاه و استفاده از ابزارهای دیجیتال
توسعه وبگاه كسبوكار و استفاده از فناوریهای روز نهتنها برای نجات كسبوكارها بسیار حائز اهمیت است بلكه حتی فضای رشد كسبوكار و ارائه خدمات بهتر متناسب با نیاز روز مشتریان را فراهم میكند.
اضافه شدن خدمات تجارت الكترونیك در كسبوكارها، توسعه محصولات با ویژگیهای جدید و متناسب با خواستههای روز بازار، استفاده از رباتهای گفتوگوی آنلاین و تولید نرمافزار همراه برای كسبوكار از اصلیترین و پرتعدادترین تغییراتی بود كه این روزها كسبوكارهای كوچك و متوسط را به جریان پرخروش تحولات فناوری ملحق كرد.
این تغییرات به بسیاری از كسبوكارها این امكان را داد كه بتوانند در طول این همهگیری همچنان فعال و پویا بمانند. از طرفی ورود به بازار تجارت الكترونیك و خرید و فروش آنلاین با از بین بردن مفهوم فاصله فیزیكی میتواند اثر مستقیمی در توسعه كسبوكار داشته باشد.
همچنین باید با استفاده از این روش قواعد فاصلهگذاری اجتماعی را به بهترین شكل رعایت كنند. بنابراین با توجه به اظهارنظرهای محققان درخصوص ادامهدار بودن این همهگیری و همچنین احتمال به وجود آمدن همهگیریهای دیگر در سالهای آتی، احتمالا خرید و فروش آنلاین به یكی از بایدهای تداوم كسبوكارها در سالهای آینده تبدیل خواهد شد.
2- توجه ویژه به امنیت اطلاعات فضای مجازی
اکنون که حجم عظیمی از كارها به صورت دوركاری در حال انجام است، میزان حملات سایبری و دزدی اطلاعات افزایش یافته و در صورت نشت اطلاعات ممكن است خسارات جبرانناپذیری به كسبوكارها وارد شود.
استفاده از نرمافزارهای غیرمعتبر و بدون پشتیبان شناختهشده برای برقراری ارتباط میان كارمندان میتواند از مهمترین معبرهای نشت اطلاعات باشد.
از طرفی توسعه ناگهانی بسترهای كسبوكارهای آنلاین نیز میتواند احتمال بروز خطر در امنیت اطلاعات را افزایش دهد. ضمن اینكه میزان حملات سایبری فرامرزی به منظور دستیابی به اطلاعات مختلف برخی كسبوكارهای حساستر نیز در این دوران افزایش داشته است. بنابراین اكنون بیش از هر زمان دیگری باید حواستان به این موضوع باشد و حتما از زیرساختهای معتبر و امن برای توسعه بخش آنلاین كسبوكارتان استفاده كنید.
3- مدیریت بهتر هزینههای جاری
بنابراین اگر كسبوكارتان به ارائه خدمات به دیگر كسبوكارها میپردازد و اصطلاحا B2B باشد نیز ممكن است مشتریان شما ترجیح دهند، قراردادهای كوچكتر و محتاطانهتری با شما ببندند تا در صورت شدت گرفتن دوباره این همهگیری ویروسی، كمتر دچار آسیبهای جدی شوند. به نظر میرسد حداقل تا مدتی شیوه قرارداد، حجم سفارش و تعداد تقاضا برای كسبوكارها تغییرات جدی خواهد داشت. بنابراین باید با برنامهریزی مناسب بتوانید در شرایط جدید هزینههای كسبوكارتان را مدیریت كنید.
4- گرایش بیشتر به جلسات مجازی
گرچه پیش از این همهگیری نیز با پیشرفت ارتباطات، استفاده از این فناوریها آغاز شده بود اما با شیوع این ویروس بیشتر كاربردی شد و مورد توجه و استقبال قرار گرفت.البته برای بهكارگیری چنین فناوریهایی در كسب و كار باید حواسمان باشد كه نیاز به تأمین زیرساختها و ابزارهای مورد نیاز برای این موضوع خواهیم داشت. این زیرساختها و ابزارها شامل فضا و نرمافزار مناسب برای ارتباط صوتی و تصویری، تولید دفترچههای راهنما و كارت ویزیت دیجیتال، ویدیوهای آموزشی و بهروزرسانی و فراهمكردن اطلاعات كافی در وبگاه است كه با توجه به دشواریهای كنونی در ارائه اطلاعات بهصورت فیزیكی، در جلسات بسیار كاربردی خواهد بود.
5- طرفدار دوركاری باشید
با گسترش بیماری كووید 19 در سراسر جهان، بسیاری از كسبوكارهایی كه پیش از این اعتقادی به دوركاری و نبود كارمندان در فضای دفتر كار نداشتند، به دلیل اجباری كه برای بسته شدن دفاتر كسبوكارها به وجود آمد، مجبور شدند به این تحول مهم تن بدهند. نتایج این دوركاریها نشان داد كه كارمندان حتی اگر در محیط كار حاضر نشوند، میتوانند كارا و پربازده وظایفشان را به بهترین شكل انجام دهند. این موضوع نهتنها به سلامت كارمندان كمك میكرد بلكه حتی هزینههای جاری كسبوكار و هزینههای شخصی كارمندان را نیز كاهش داد. بنابراین دوركاری علاوهبر كمكی كه به حفظ شرایط فاصلهگذاری اجتماعی كرده توانسته در مدیریت هزینههای كسبوكارها نیز مؤثر باشد.با افزایش دوركاری كارمندان، اهمیت توجه به چهار مورد قبلی نیز بیشتر میشود. گرچه تحول كسبوكارها به سوی دوركاری بیش از یك دهه قدمت دارد ولی همهگیری كووید -19 این فرصت را فراهم كرد تا این روند به یكباره به شكل جدی و با سرعت زیادی وارد دنیای كسبوكارها شود.این تغییرات به صورت ناگهانی و اجباری به كسبوكارها به نوعی تحمیل شد اما از آنجایی كه همه آنها همسو با پیشرفتهای فناوری هستند، به نظر میرسد منجر به تحولی دنبالهدار در فضای كسبوكار در سراسر دنیا خواهد شد. بنابراین بهتر است نهفقط برای بقا در دوران پساكرونا بلكه برای بقای تضمینشده در جریان سریع پیشرفت فناوری در سالهای پیشرو، با این تغییرات به بهترین شكل همگام شوید.
عسل اخوان طهرانی – دانش / روزنامه جام جم
[ad_2]
Source link
Leave a reply